Odlučila sam šutjeti

Posvećeno njoj, koja me najviše povrijedila

Očekivala sam prestanak našeg prijateljstva. Gledala sam niz od desetak njezinih bliskih sada bivših prijateljica i znala da postoji mogućnost da se i sama jednog dana nađem tamo.

Kada se to dogodilo, svejedno sam ostala zatečena. Možda je to dugo pripremala, no meni je došlo nenadano, u trenutcima u kojima nismo bile ni bliske pa nije bilo ni potrebe za tako bolnim rezom. Barem meni, možda njoj je, a možda je, zapravo više ranila sebe nego mene. Mene ta bol gurnula u pravom smjeru. Radila sam na sebi i prihvatila što ne mogu mijenjati. Zahvalna sam na tome iskustvu jer ja sam preko toga mogla rasti, razvijati se, jer smo svi ljudi bića u projektu. Nismo bačeni na ovaj svijet, ničiji, i tu je kraj priče.

Upravo sam tu istinu počela otkrivati nakon tog bolnog iskustva. Istina je da me Netko stvorio, i stvara me svaki dan. Nisam ja birala sebe. Ja sam nečija, Netko je mene htio, i planirao. Kao što ja nisam znala kakvo mi dijete dolazi, da li je djevojčica, da li je dječak, hoće li imati plavu ili crnu kosu, kakve oči, kakvo tijelo, kakav karakter. Da mogu birati, izabrala bih si blizance, i jednim carskim rezom imala dvoje, opet potpuno jedinstvene, drugačije djece.

Bila mi je narušena slika Stvoritelja. Tek kroz susrete s Njime počela sam nanovo otkrivati istinu o Njemu i sebi. Liječio je sva moja kriva mišljenja o meni. Najteže mi je bilo spoznati da sam voljena i željena. Da nisam slučajna.

Kao što je meni Stvoritelj dao mene, dao mi je i djecu. Nisam si ih sama dala. Da sam mogla, dala bih si Samuela godinu dana prije. No ne bih nikako bila spremna za njega. Dobila sam ga u pravo vrijeme.

Želim da moja djeca prolaze ovim životom, ovom Zemljom čineći dobro. Da budu blagoslov drugim ljudima. I ja sam ranjavala druge. I opraštam sebi zbog toga. I kad drugi rane mene, znam da to nisu oni, to je njihova patnja, nemoć da budu dobri, i opraštam im, jer znam da je i njih Netko stvorio čudesne, jedinstvene, da ih Netko voli, želi, i drži na svom dlanu.

Više od svega želim im da dožive taj susret s Njim, a onda i sa samim sobom.

To je susret koji liječi srce, diže na duhovnu razinu, tamo gdje se sve može preobraziti.