Krik duše

Ako znamo da je posljednjih deset godina neuroznanost dokazala da čovjek postaje nesretan i nezadovoljan ako ne živi u skladu s onim što je zapisano u njegovom genomu, u svakom dijelu njegova bića, ako ne živi plan koji je Stvoritelj u njega utkao, ako ne koristi svoje talente i ne živi prema cilju koji mu je u biće utkan, onda mogu za sebe reći da sam definitivno nestrpljiva i da to stvara u meni frustracije, vrlo vjerojatno se iz tog neprihvaćanja Božjeg plana za moj život i česte nesabranosti razvila i bolest štitnjače, problemi s probavom pa automatski i kožom.

Volim svoj život i često sam nezahvalna za sve što imam zaboravljajući da sada imam sve za što sam nekada molila i ne živim u trenutku već u molitvama za ono što želim sljedeće. Ne znam pustiti Stvoritelja da radi već sve želim dokučiti sama i shvatiti i spoznati prije vremena, pa si priuštim nepotrebne boli i frustracije, a kasnije vidim da je baš tako i tada moralo biti.

Donijela sam odluku za obitelj. Ta me odluka možda koštala neke jasne i uspješne karijere no opet bih odabrala isto. Kada gledam svoje roditelje koji su odradili svoje poslove i sada su u zasluženim mirovinama, vidim da im njihova karijera više ništa ne znači, njihovi su poslovi bili sredstvo da se brinu o meni i bratu, a danas im najveće zadovoljstvo čine njihovi unuci.

Čvrsto vjerujem da ću jednog dana raditi u struci, posao koji me veseli i ispunjava i da će se i taj dio mojeg života smiriti i iskristalizirati i drago mi je da sam najbolje, najzdravije i najsnažnije godine provela s djecom kod kuće od prvog dana njihovog života umjesto da sam ih ostavljala djedovima i bakama i ganjala neku uspješnost. No to je moj put i to je u jednom trenutku na raskrižju mog života bila moja odluka. I uz sve probleme koje nosi život taj je put bio blagoslovljen i sve su prepreke bile dio puta koje su me ojačale za nešto što možda tek slijedi.

Voljela bih znati kada ću imati posao iz snova no svjesna sam da ću tada imati nove probleme i nove ciljeve i kao što sveti Augustin veli “Za sebe si nas stvorio Bože i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi” tako znam da ću cijeli život biti žedna Boga dok ga jednog dana ne sretnem i na ovoj se Zemlji boriti da stignem natrag u njegov zagrljaj.