Do Italije i natrag u tri dana

Godinama već želim posjetiti Italiju. Ove godine sam se zainatila i odlučila, ovog listopada neću čitati kako su drugi hodočastili Padre Piu, idem, moram, mogu i hoću i ja! Listopad, datum se bliži, novaca nemam, godišnjeg nemam, hrabrosti nemam. Dan prije polaska vidim da postoji i novi termin u studenome! Ma idem! Imam mjesec dana za posložiti sve! Prijavljujem se.

Uz brdo napasti i jedan od stresnijih tjedana u mom životu, na rubu snaga guram zadnje dane do polaska, tješim se još malo i sjedim u autobusu za San Giovanni Rotondo i nema više natrag, više me nitko ne može spriječiti!

Suludo je pokušavati opisati putovanje i gurati 4 ispunjena dana i sto predivnih ljudi i susreta u nekoliko paragrafa. Mogu samo reći da je to bila najbolja odluka u zadnjih pet godina mojeg života. Predivna Italija ispunjena hodočašćima Svetih mjesta. Punjenje baterija i sada su pune 120%.

Nadam se da neću tako dugo čekati na sljedeće putovanje u Italiju, jer nisam je se zasitila i još mi je ostala Sveta Rita za posjetiti, no nadam se osobnim automobilom.

Hvala ti Padre Pio jer sam tvoje duhovno dijete.